Creatieve oefening: jouw geluksmomentje

Eén keer in de maand plaats ik een creatieve oefening op mijn website. Deze oefening is bedoeld om te ‘spelen’ en jezelf nog beter te leren kennen en te leren waarderen. Mensen zijn soms bang om te creëren. Negatieve gedachtes als ‘ik ben niet creatief’, ‘het lukt mij vast niet’, ‘ik kan niet tekenen’ komen al snel om de hoek kijken. Mijn advies, sluit de deur voor deze gedachtes. Elk mens is een creatief wezen, niks is fout, vertrouw op je handen en geniet! Je zult jezelf gaan verbazen.

In this life we cannot do great things. We can do small things with great love. – moeder Theresa

Geef je zelf een blanco notitieboek cadeau. Eentje met harde kaft en met blanco (dus ongelinieerde) bladzijden. A5 formaat is fijn, want deze past in je tas en kun je altijd meenemen. Het boekje wordt jouw creatief logboek. Nu nog geen notitieboek, pak een A4tje en knip deze doormidden. Houd pen en potloden gereed. Tijd voor je eerste creatieve oefening (deze oefening komt uit het boek ‘creativiteit geen kunst’ geschreven door Lia Nijman en Jenny de Bode, pagina 36):

Kies een moment op een dag uit waarop jij even in je logboek kunt werken, al is het maar 5 minuutjes. Dit kan zijn in je pauze of wanneer je met een bak koffie of thee ’s avonds op de bank zit.  Noteer je geluksmomentjes:

Waar heb je vandaag om kunnen glimlachen? Wat heeft je verwonderd? Waar heb je van genoten? Welke woorden hebben je vandaag bemoedigd? Wat heeft de natuur je vandaag gegeven? Welke ontmoeting heeft je goed gedaan?

Schrijf een kort geluksmomentje op in je logboek, maak er een tekeningetje bij of knip een plaatje uit en maak er een mooi ingedeelde pagina van. Dit laat nog eens extra zien hoe je het geluksmomentje hebt beleeft.

Leg een week lang deze geluksmomentjes vast. Bevalt het? Stop er dan niet mee en verzamel zo jouw geluksmomenten. Bemoedigend voor jezelf om af en in je logboek terug te bladeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven