Blog november 2023: Dansen bij kaarslicht

Heb jij ook last van de donkere dagen nu? Ik heb vaak aan het eind van het jaar wat last van een winterblues. Eerder overviel deze neerslachtigheid mij, nu probeer ik mijn ritme een beetje erop aan te passen. Wat meer slapen, niet al te veel afspraken plannen. Genieten van een kaarsje aan, een extra glas warme chocolademelk. En niet te vergeten, het luisteren naar muziek. Een kunstvorm die kan helpen je somberheid even te vergeten, je kan troosten, je blij kan maken en waar je natuurlijk ook heerlijk samen van kunt genieten al dansend in de woonkamer.

Tijdens de laatste retraite dag vroeg ik moeders een muzieknummer door te geven waar zij blij van werden, wat hen hielp wanneer ze wel een lichtpuntje konden gebruiken. Graag deel ik deze muzieklijst met jullie. Hoop dat jullie ervan kunnen genieten. En mocht je nog een mooi /inspirerend nummer hebben schrijf een berichtje onder aan de blog, leuk!

  • Over the Rainbow – Israel Kamakawiwo’ole
  • You Are – Michelle David & The True-tones
  • Shiny Happy People – R.E.M.
  • Dit is wat je weten moet – Stef Bos
  • Follow The Sun – Xavier Rudd

Update retraites

In het nieuwe jaar staan er weer twee creatieve retraites op het programma. Je leest er hier meer hierover. Ben jij of ken jij een moeder met een hoogbegaafd en/of hooggevoelig kind wat (bijna) is of was uitgevallen uit het schoolsysteem? En heb je behoefte om op te laden, meer over jezelf te leren d.m.v. creëren, samen te zijn met mensen waar je herkenning bij vindt, geef je dan hier op!

“De creatieve retraite bracht mij in korte tijd bij de kern van mijn zoektocht en heeft mij enorm geholpen om (weer) in mijn eigen kracht te komen staan als moeder, in het hier en nu en ook vertrouwen te hebben voor de toekomst. Dat we daarbij met verschillende creatieve werkvormen werkte vond ik heel prettig; het hield de afwisseling in het programma en was ook gewoon leuk om te doen.”
-Harriët, Utrecht

Leuk om te weten

Wanneer je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief of wanneer je de creatieve-jij-tijd-gids hebt gedownload ontvang je vanaf nu wekelijks een berichtje met creatieve en interessante informatie die je hopelijk inspireren. Dit kan een blog zijn, een geleide meditatie, een creatieve opdracht, een ontspanningsoefening en af en toe natuurlijk een uitnodiging voor een creatieve retraite. Houd je mailbox in de gaten. PS: deze berichtjes zijn niet alleen bedoeld voor moeders van hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen : – )

Handje helpen

Zou jij mij willen helpen door dit bericht te delen met iemand waarvan je denkt, zo’n retraite is wel iets voor haar!  Heel graag… hopelijk ontstaat er zo een veelkleurige inktvlek die veel moeders mag gaan raken.  

Harte groet, Heidi Luijendijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven