Creatieve oefening – jouw intentie van de dag

Vandaag voel ik mij zo vrij als een vis in het water – Heidi –

Een tekenoefening om uit je hoofd te komen en inzicht te krijgen via je handen. Wat je nodig hebt: A4 papier – potlood – kleurpotloden – mooi muziekje

Een mooi moment om deze oefening te doen is aan het begin van de dag. Oefening duurt max 10 minuten. Je legt je A4 papier voor je neer, potlood in de hand, je luistert naar een nummer wat jij mooi vindt (of je kiest een nummer wat staat vermeldt in de blog van november 2023). Sluit je ogen en laat het potlood op de muziek dansen over je vel papier zonder te kijken, net zolang totdat het nummer afgelopen is.

Je opent je ogen en bekijkt je tekening. Wat zie je? Welke vormen komen er naar voren? Wat pakt je aandacht? Teken met (kleur)potlood de vormen om en kleur ze eventueel in met een kleur die jij mooi vindt. Stel jezelf daarna de vraag n.a.v. van wat er is ontstaan: Wat is mijn intentie van deze dag? Schrijf dit onder aan het papier. Laat het papier deze dag in het zicht liggen, zodat het je kan herinner aan je intentie. Hopelijk helpt je kunstwerk jou om er een mooie dag van te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven