Wie omringd wordt door mooie dingen komt hierdoor tot mooie dingen.

Blog januari 2024

Vorige week vond ik deze steen liggen op de ondergrondse container in onze straat. De container die vaak ergernis oproept omdat mensen de klep hard dicht gooien of er  rotzooi naast laten staan, was nu even  drager van dit kunstwerkje gemaakt door Eva Lee (zo zag ik op de facebook pagina van de wijk waar ik woon).

Mijn jongste UHB kind kan zich heel druk maken om alles wat niet goed gaat in de wereld. En eerlijk is eerlijk, juist jongeren zien dit vaak heel scherp. Onze oudste is HSP en helaas dit schooljaar ook uitgevallen. Ze was gestart met een reguliere vervolg opleiding en kwam van de Vrije School. Het eerste wat ze zei toen ze daar kwam was dat het er zo saai en groot uit zag, de sfeer was anders en iedereen leek een beetje op elkaar.

Hooggevoelige en hoogbegaafde kinderen zijn vaak heel gevoelig voor schoonheid (en dus ook voor lelijkheid) en voor sfeer. Je kunt het zien als kwetsbaarheid, maar ik vind het juist heel krachtig. Deze intense manier van leven zorgt ook voor een diep besef van waar het leven echt om gaat. Namelijk aandacht geven aan elkaar, liefhebben. Van daaruit ben je ook in staat mooie dingen te creëren niet alleen met je handen, maar ook met je hoofd. Te genieten en te zorgen voor dat wat aandacht nodig heeft; mensen, dieren en de natuur.

Ik heb geen idee hoe mijn kinderen hun plekje in deze maatschappij gaan innemen, maar ik vertrouw op hun innerlijke wijsheid. Ik ben blij dat wij als volwassenen om hen heen mogen staan. Al is het soms  als een kamerplant, omdat ze hun eigen weg willen gaan, maar het dan toch wel fijn vinden dat je als ouder beschikbaar bent.

Ik hoop dat er nog veel mensen zullen zijn die dit jaar mooie stenen neer zullen leggen om onze kinderen.

PS 1: Wil je graag een keer naar een creatieve retraite, maar vind je een voorproefje doen ook wel fijn? Dat kan op 10 maart! Lees hier meer.

PS 2: Volg mij op Facebook, Instagram en/of Linkedin. Ik wil graag meer mensen bereiken en dit schijnt te helpen. Alvast heel erg bedankt.

PS 3: Vind je het leuk om te zien hoe het met de boerderij gaat? Klik hier, voor foto’s.

Hartelijke groet,

Heidi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven