Hoera een nieuw avontuur!

deur boerderij

Januari 2023: mijn eerste blog. Leuk wanneer je hem wilt lezen!


Geschreven door Heidi Luijendijk

Dit jaar zal ik maandelijks een blog schrijven. In mijn blog neem ik je graag mee in mijn avontuur als creatief ondernemer en als moeder van twee bijzondere kinderen.


De één is hoog sensitief en de ander is uitzonderlijk hoogbegaafd en uitgevallen uit het schoolsysteem. Januari staat in het teken van de eerste concrete plannen voor de aangekochte klusboerderij.

 In 2022 heb ik besloten om de Kleinkunst BSO in de Wolken te verkopen, om meer ruimte te krijgen voor mijzelf, mijn gezin én iets nieuws: coachings- & trainingsbureau Ontdek_Ruimte. Via Ontdek_Ruimte wil ik ouders van hoogbegaafde én hoog sensitieve kinderen een ruimte bieden om op adem te komen.

schets logo ontdek_ruimte

Hoera een nieuw avontuur!

Met de opbrengst van de verkoop van de BSO heb ik in Radewijk (op de grens met Duitsland) een klusboerderij gekocht. Met de nadruk op klus. Op deze boerderij ga ik creatieve retraites organiseren voor ouders van hoogbegaafde en/of hoog sensitieve kinderen die (bijna)  uitgevallen zijn op school. Ik spreek uit ervaring: juist voor hen is het ouderschap regelmatig een wervelstorm die maar doorgaat.

Daarnaast kan de boerderij ook gehuurd worden door trainers/coaches om eigen retraites of trainingen te geven. En de boerderij zal als vakantieboerderij verhuurd worden aan groepen van max. tien personen, om samen vakantie te vieren, te genieten van elkaar en de rust van het platteland.

Stoer?

Mensen aan wie ik mijn plannen vertel vinden het een mooi idee, mij stoer en vinden mijn plannen getuigen van lef! Maar ik voel me helemaal niet stoer, Integendeel:  ik ben bezorgd, over de hoeveelheid werk, mijn beperkte budget, mijn dagelijkse rugpijn en o ja, de zorgen rond onze twee pubers. 

Ik begin weer helemaal opnieuw: zonder vast inkomen, zonder de zekerheid dat mijn bedrijf succesvol wordt, om over de opvoeding van pubers nog maar te zwijgen.  En toch: ergens – diep van binnen – weet ik dat het goed is, dat dit de weg is die ik nu moet gaan…

Dus ik ga dit avontuur aan!

Ik geloof in mijn plannen. En het helpt enorm dat mijn man mij steunt.

Vanuit eigen ervaring ken ik de noodzaak om een plek te creëren waar deze ouders (en iedereen die dat nodig heeft) even kunnen bijkomen.  Ondanks al mijn kritische gedachten en onzekerheden nu, weet ik dat dit is wat goed is om te doen. Ja, het zal vast anders lopen dan ik nu heb bedacht, maar ik geloof in het concept van Ontdek_Ruimte. Binnen dit bedrijf wil ik – als kunstzinnig dynamisch coach en als creatief sensitief en begaafd mens – mijn talenten inzetten voor de ander.  En daar hoort deze boerderij – vol gebreken – bij.

Afgelopen maand zijn de architect en constructeur langs geweest. Fijne mensen om mee samen te werken.  Ze denken mee en zijn  realistisch. Verrassing: ik heb niet genoeg budget om de boerderij in één keer helemaal aan te pakken. En het idee om eind dit jaar al van start te gaan met retraites is wat  te rooskleurig. Volgens hen gaat de verbouwing zeker dit hele jaar duren.

Help een nieuw avontuur!

Ondanks deze tegenslag ga ik ervoor. Een van mijn sterke eigenschappen is dat ik altijd in mogelijkheden en oplossingen blijf denken. Daarnaast heb ik de afgelopen 10 jaar als houder van BSO in de Wolken, door vallen en opstaan geleerd dat ik het niet alleen hoef te doen. Andere mensen willen en kunnen helpen.

En toch. Ondanks al mijn moed en lef vind ik het nog steeds moeilijk hulp te vragen. Terwijl we op de wereld zijn om elkaar te helpen niet waar ;-).

Daarom vraag ik je hier om je hulp. Wil jij mij helpen om van deze klusboerderij een mooie plek te maken waar mensen tot rust kunnen komen, inspiratie kunnen opdoen en waar zij ruimte ervaren om te creëren, dan zou ik het supertof vinden als je mij wilt volgen via social media. Deel mijn blog gerust en bouw mee aan de naamsbekendheid van Ontdek_Ruimte.

O ja, goed om te weten: dit voorjaar organiseer ik al een retraite voor moeders van hoogbegaafde en/of hoog gevoelige kinderen in het midden van het land. Daar vertel ik in februari graag meer over.

Tot slot

Als kind vond ik het verhaal van David en Goliath altijd prachtig: de kleine David, die de grote Goliath met een steen en een slinger versloeg. Ik leerde er als kind een liedje bij: ‘Ik ben dapper, dapper net als David, ik ben niet bang om door te gaan!’

Ik wens jou en mij het komende jaar veel moed toe.

En als de moed ons soms even in de schoenen zakt, laten we elkaar er dan aan herinneren:

We zijn op de wereld om elkaar te helpen niet waar.

Hopelijk tot  februari!

Harte groet,

Heidi Luijendijk

boerderij zwart wit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven